ioga per embarassades

La paraula Ioga procedeix de l’arrel sànscrita “Yuj” que significam unió, llaç, unitat. Per tant, Ioga significa literalment unió, la unió de l’home amb la seva realitat superior, la fusió de l’home amb la realitat universal.

L’objectiu del Ioga és la integració harmònica de la personalitat, en la unió de la ment conscient amb els nivells més profunds de l’inconscient. És a dir, el creixement i desenvolupament personal per assolir la màxima salut i felicitat possible.

El Ioga i l’embaràs

Aprofitant la integració conscient que ens ofereix la pràctica del Ioga, podem fer una meravellosa connexió amb el nostre nadó i amb el nostre cos, preparant-nos paulatinament per donar-li la millor benvinguda al nouvingut de la família a partir de la confiança i la saviesa que habita en totes nosaltes!

La pràctica del Ioga inclou tècniques de respiració, exercici físic, tècniques de relaxació i visualització, us de sons (mantres) i meditació. Tot això ens portarà a cultivar dia a dia l’atenció, el respecte i la senzillesa afavorint tant la salut física com emocional.

PER QUÈ fer Ioga en aquesta etapa?

  • Milloraràs la teva consciència corporal, sobre tot en els canvis anatòmics propis de l’embaràs i el part.
  • Milloraràs la postura corporal, ja que el Ioga ens ofereix elasticitat, agilitat, resistència i fortalesa.
  • Prevenció de dolors musculars tant comuns a l’embaràs, com per exemple el dolor d’esquena.
  • Regulació del sistema immunològic i hormonal.
  • Descobriràs una nova connexió amb el teu nadó.
  • Tindràs una major control de la respiració i serenitat en tot allò que fas.